Loading

TERMENI SI CONDITII GENERALE PENTRU INCHIRIERE MOTOCICLETE

 1. Denumiri

 Furnizor – ART NET SRL, societate care funcționează în conformitate cu legile României cu sediul social în București, str. Vlaicu Voda 28, sector 3, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/1034/2000, cu Număr Unic de Înregistrare 12674545. Atentie! La sediul social de mai sus nu se desfasoara activitate comerciala!

 Beneficiar – persoană fizică sau juridică care beneficiază de serviciile oferite de Furnizor, în conformitate cu Contractul de închiriere și prezentele Termeni și Condiții Generale.

 Durata de închiriere – durata inchirierii se calculeaza în perioade de 24 de ore începând cu data și ora exactă a primirii motocicletei, accesoriilor, cheii și documentelor motocicletei de către Beneficiar până la data și ora returnării sau recuperării de către Furnizor a motocicletei, accesoriilor ,cheilor si a documentelor in aceeasi estetica si functionare ca la data primirii (cu exceptia uzurii normale).

 Contract – contractul de închiriere încheiat între Furnizor și Beneficiar.

 Motocicletă – vehiculul identificat în procesul verbal de predare-primire din contract prin numărul de șasiu și numărul de înmatriculare.

 Accesorii – înseamnă cutii de depozitare, genți, impermeabile (sacul rulat), costume de ploaie, căști sau alte accesorii (oferite) de către Furnizor și enumerate în procesul verbal de predare-primire din contractul de inchiriere.

 Servicii – toate serviciile prestate de Furnizor Beneficiarului mentionate in prezentul document si contract.

 Garanție – suma reținută de Furnizor de la Beneficiar la momentul semnării Contractului, garanție pentru îndeplinirea obligațiilor asumate de Beneficiar în conformitate cu termenii si conditiile de inchiriere si Contractul.

 2. Rezervare

 Rezervarea motocicletei se face doar on-line pe site-ul nostru www.moto4rent.ro, achitand un avans de 20% din costul total al inchirierii (motocicleta + echipament+ accesorii). 

 Plata avansului pentru rezervarea motocicletei se poate face on-line cu card de debit/credit pe site-ul nostru www.moto4rent.ro sau prin OP/transfer bancar in contul RO94BACX0000001600438000 deschis la UniCredit Bank pe numele societatii ART NET SRL, CUI 12674545, J40/1034/2000. Suma avansului se va stabili in functie de tipul motocicletei inchiriate, numarul de zile si echipamentul solicitat.

 Rezervarea motocicletei pentru inchiriere se confirma print-un e-mail trimis de Furnizor  Beneficiarului la adresa de e-mail indicata de Beneficiar, doar dupa receptionarea platii unui avans de 20%. In caz contrar se aplica regula “primul venit-primul servit”.

3. Anularea Rezervarii

 Anularea rezervarii se face doar in scris (e-mail, sms, whatsapp etc). Avansul plătit pentru motocicleta, accesoriile și serviciile solicitate de Beneficiar este rambursabil doar dacă anularea se face cu cel putin 14 zile inainte de data inchirierii. Plata rambursului se face in contul bancar indicat de Beneficiar. Daca anularea se face cu mai putin de 14 zile inainte de data inchirierii, avansul nu este rambursabil.

 4. Conditii si obligatii contractuale ale Beneficiarului

 Pentru a putea incheia un Contract cu Furnizorul, Beneficiarul trebuie să îndeplinească următoarele CONDITII:

– să facă dovada deținerii unui permis de conducere valabil pentru categoria A (motociclete) sau A2 (motociclete pana in 35kW) valid si fara restrictii in perioada de valabilitate a contractului de inchiriere;

– sa prezinte un document de identitate in termen de valabilitate;

– sa nu se prezinte la preluarea motocicletei in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor;

– pentru inchirierea motocicletelor sport sau touring sa aibe varsta minima 25 ani si minim 1 an de experienta;

– sa faca dovada platii chiriei si a garantiei dupa intocmirea contractului de inchiriere;

Dupa intocmirea contractului, efectuarea platii chiriei, a garantiei si preluarea motocicletei, Beneficiarul este de acord sa accepte toate consecintele legale si financiare legate de utilizarea neautorizata a motocicletei si are urmatoarele   OBLIGATII:

– sa respecte termenii si conditiile generale de inchiriere ale prezentului acord;

– sa plateasca Furnizorului contravaloarea Contractului, precum si orice alte costuri suplimentare justificate care pot aparea din perioada contractuala (daune, amenzi, taxe pod, parcare etc)

– sa respecte regulile de circulatie, in caz contrar va raspunde in fata legii si va plati eventualele amenzi contraventionale dobandite in perioada contractuala facand dovada platii acesteia;

– sa foloseasca motocicleta doar in scopuri turistice (plimbari). Este interzisa folosirea motocicletei pe pista, la concursuri, in regim de curse sau de scoala;

– sa nu conduca motocicleta intr-un mod agresiv, pe o roata (wheelie sau stoppie), pe circuit sau inafara drumurilor publice;

– sa nu conduca motocicleta sub influenta alcoolului sau a drogurilor sau substantelor stupefiante de orice fel care pot reduce capacitatea de a conduce;

– sa nu intervina asupra motocicletei cu modificari, reparatii;

– sa nu subinchirieze sau sa incredinteze motocicleta altei persoane;

– sa suporte costurile de intretinere si a altor costuri suplimentare pe perioada inchirierii (ex. benzina consumata, pana, inlocuirea camerei, vulcanizare, spalatorie, gresarea lantului, taxe parcari, poduri, amenzi etc)

– este interzis transportul unui numar mai mare de 2 persoane pe motocicleta cat si depasirea sarcinii maxime admise asa cum este ea prevazuta in certificatul de inmatriculare;

– motocicleta va fi folosita doar pe teritoriul UE;

– pe toata durata contractului Beneficiarul este obligat sa pastreze motocicleta incuiata, cu ghidonul blocat in perioada in care nu este folosita;

– in cazul unui accident, act de vandalism, furt sau orice eveniment care poate cauza deteriorarea motocicletei si a accesoriilor acesteia cat si a echipamentului inchiriat, sa sesizeze imediat Furnizorul (la nr de tel. de pe site) si Politia sunand la numarul de urgenta 112 si sa obtina raportul de constatare a evenimentului, precum si toate documentele necesare, dupa caz (ex. autorizatie de reparatie, copie dupa RCA a pesoanei vinovate)

– sa returneze la sfarsitul termenului de inchiriere prevazut in contract motocicleta cu plinul facut, accesoriile, echipamentul, cheile si documentele in aceeasi stare estetica si tehnica (de functionare) in care au fost preluate(cu exceptia uzurii normale), in locul de predare stipulat in contract.

 5. Obligatiile Furnizorului

 – sa puna la dispozitia Beneficiarului Motocicleta cu rezervorul plin, cu certificatul de inmatriculare, polita RCA, cheia si optional echipamentul prevazut in contract.

– sa puna la dispozitie Motocicleta in stare buna de functionare, nefacandu-l responsabil pe Beneficiar pentru eventuale vicii ascunse sau defectiuni tehnice.

 – sa asigure gratuit inlocuirea motocicletei cu o alta disponibila si/sau transport/remorcare in cazul unei defectiuni tehnice. Serviciul se asigura gratuit doar pe teritoriul tarii, exclus UE !! . In cazul unei pene de benzina,  pana la roata/anvelopa, deteriorarea/ruperea cheii de contact si inlocuirea cu alta, serviciul se asigura doar contra-cost, Beneficiarul platind deplasarea, remedierea sau inlocuirea aferenta.

– sa returneze Garantia Beneficiarului in conditiile specificate in Termenii si Conditiile Generale.

 6. Garantia

 Suma reprezentând depozitul de garanție („ Garantia ”) se poate achita cash sau cu cardul bancar (nu cu telefon, ceas sau alte dispozitive electronice ) caz in care suma este blocată pe cardul bancar al Beneficiarului. Suma se deblocheaza/returneaza in termen de pana la 7 zile calendaristice de la data returnarii de catre Beneficiar sau a recuperarii de catre Furnizor a motocicletei, accesorilor, cheilor si a documentelor in aceeasi stare de functionare si estetica ca la momentul inchirierii. Garantia poate varia in functie de tipul de motocicleta ales si este prevazuta la punctul 4 din contract.

Furnizorul are dreptul de a reține orice sume din Garantie reprezentând contravaloarea daunelor aduse de Beneficiar Furnizorului, platind urmatoarele:

 7. Costuri suplimentare/Penalitati/Daune ale BENEFICIARULUI:

– depasirea celor 450 km alocati zilnic se taxeaza cu 0.20 euro/km

– preluarea motocicletei in zilele de weekend se taxeaza suplimentar cu 10 euro

– predarea motocicletei in zilele de weekend se taxeaza suplimentar cu 10 euro

– pierderea sau distrugerea documentelor = 100 euro

– pierderea sau distrugerea cheilor motocicletei = 30 euro (fara cip) respectiv 100 euro (cu cip)

– recuperarea/remorcarea motocicletei în cazuri avarierii datorate exclusiv culpei Beneficiarului se va plati de catre acesta, iar costurile de transport vor fi cele conform site-ului partener www.remorcare-moto.ro .  Culpa se va stabili amiabil sau la sediul politiei.

– taxele, amenzile, penalitățile și cheltuielile judiciare cauzate de nerespectarea Acordului, a Codului Rutier, a legilor, regulilor și normelor în vigoare în România sau în alte țări în care motocicleta a fost folosită;

– returnarea sau abandonarea motocicletei, a accesoriilor, a actelor motocicletei și a cheii în alt loc decât cel prevăzut în Contract, iar costurile de transport vor fi cele conform site-ului partener www.remorcare-moto.ro

– returnarea motocicletei nespalate sau mai murdara decat a fost preluata se penalizeaza cu 50 lei;

– returnarea motocicletei cu mai putina benzina in rezervor decat a fost preluata se penalizeaza cu un plin de rezervor (capacitatea in litri trecuta in talon);

– neplata amenzilor rutiere încasate de Beneficiar în timpul conducerii motocicletei, amenzi care au fost transmise direct Furnizorului, iar beneficiarul nu a înaintat Furnizorului dovada plății unor astfel de amenzi.

– in urma avarierii motocicletei si/sau a accesoriilor acesteia datorate exclusiv culpei Beneficiarului constatate amiabil sau la sediul Politiei, se va proceda la intocmirea unui deviz de reparatie in regie proprie care va fi inmanat clientului, i se va emite factura cu suma de reparatie si se va retine suma respectiva din garantia depusa. Daca reparatia depaseste garantia depusa la inchiriere, se va proceda pe cale legala la recuperarea diferentei debitului de la Beneficiar. 

   In cazul in care clientul nu este de acord cu suma propusa pentru reparatie, se poate adresa altor societati in vederea reparatiei autovehiculului, a pieselor/componentelor avariate si a echipamentelor inchiriate si aducerea lor la starea initiala in termen de maxim 15 zile de la intocmirea devizului de reparatie. Fiecare zi de intarziere se penalizeaza cu pretul unei zi de inchiriere a motocicletei respective confom preturilor de pe site-ul www.moto4rent.ro

   La sfarsitul operatiunii, daca motocicleta, piesele/componentele avariate si echipamentul inchiriat sunt aduse la starea initiala (sau inlocuite), cu acordul ambelor parti, se va proceda la returnarea contravalorii reparatiilor in cuantumul sumelor specificate in devizul de reparatie al societatii de inchiriere.

NOTA IMPORTANTA!!!– in situatia in care se va deschide dosar de dauna RCA la societatea de asigurare a FURNIZORULUI din vina BENEFICIARULUI, se va plati o taxa de penalizare de catre BENEFICIAR in cuantum de 200 EURO pentru modificarea statusului RCA din BONUS in MALUS;

 8. Plati si Metode de Plata

 – Beneficiarul va plăti Furnizorului un avans de 20% din costul total al închirierii motocicletei, accesoriilor și serviciilor solicitate pentru confirmarea rezervării. Restul de plată se achită integral la data primirii de către Beneficiar a motocicletei, a accesoriilor motocicletei, a cheii și a documentelor.

– Beneficiarul poate face plata avansului on-line pe site-ul nostru prin card de credit/debit sau cu OP/transfer/virament bancar in contul societatii noatre. In cazul platii avansului pentru rezervare prin OP/transfer/virament bancar, Furnizorul nu garanteaza confirmarea rezervarii pana la receptionarea fondurilor si nu i se va datora nicio compensatie din cauza intarzierii platii sumelor. Pentru confirmarea rezervarii, plata trebuie sa fie efectuata si receptionata in max 24h, in caz contrar comanda se anuleaza.

– plata totală sau restul de plata (in cazul in care s-a platit avans) în contul Furnizorului trebuie să fie receptionata până la momentul preluării motocicletei, a accesoriilor motocicletei, cheii si a documentelor.

– plata se face in LEI la cursul valutar stabilit in contract.

 9. Perioada de inchiriere cu Preluarea si Returnarea Motocicletei

 – o zi de inchiriere se considera pe durata a 24 de ore de la ora inchirierii, iar limita zilnica este de 450 km. Kilometri aditionali se vor taxa cu 0.20 euro/km.

– Beneficiarul datoreaza pretul pentru inchiriere, in cuantumul convenit, chiar daca nu foloseste/ruleaza motocicleta inchiriata.

– daca, din motive neimputabile Furnizorului, numarul de zile de inchiriere utilizate efectiv de Beneficiar a fost mai mic decat numarul de zile contractate si platite, nu se returneaza diferenta de bani pentru zilele de inchiriere neutilizate. Daca numarul de zile de inchiriere a fost prelungit cu acordul ambelor parti fata de numarul zilelor din contract, la Returnare, se va proceda la calcularea si achitarea diferentei de plata pentru zilele suplimentare.

– preluarea și returnarea motocicletei, a accesoriilor, a actelor motocicletei și a cheii se va face la datele și la orele menționate în Contract la punctul 5. Perioada de grație pentru returnarea motocicletei, a accesoriilor, a motocicletei, a documentelor si a cheilor este de 3 ore. In caz de depasire a perioadei, acesta este obligat sa plateasca Furnizorului contravaloarea unei zile de inchiriere. Daca preluarea si predarea se fac in zile de weekend se va aduga cate 10 euro pentru fiecare actiune in parte.

– În cazul în care perioada de grație este depășită cu o perioadă mai mare de 24 de ore, Furnizorul își rezervă dreptul de a se adresa organelor competente de poliție.

– preluarea și returnarea motocicletei, a accesoriilor, a documentelor motocicletei și a cheii se poate face de la Locatia Moto4Rent sau din/în alt loc aprobat de comun acord între Furnizor și Beneficiar. Pentru preluarea sau returnarea motocicletei, a accesoriilor, a documentelor motocicletei și a cheii într-o altă locație decât Locatia Moto4Rent, Beneficiarul va plăti Furnizorului, înainte de începerea perioadei de închiriere, o taxă de transport. Costul acesteia se poate calcula pe site-ul partener www.remorcare-moto.ro

– În cazul în care preluarea și returnarea motocicletei, a accesoriilor, a documentelor motocicletei și a cheii se face într-un alt loc decât cel prevăzut în Contract, Furnizorul își rezervă dreptul de a reține din suma depozitului taxa de transport recalculată.

– prin returnarea sau abandonarea motocicletei, a accesoriilor, a documentelor motocicletei și a cheii în alt loc decât cel prevăzut în Contract, Beneficiarul își asumă obligația de a plăti Furnizorului costurile pentru recuperarea motocicletei, a accesoriilor. , a actelor motocicletei si a cheii conform preturilor afisate pe site-ul partener www.remorcare-moto.ro

 10. Incetarea Contractului

 – la expirarea duratei de inchiriere si dupa returnarea Garantiei, daca partile nu hotarasc prelungirea acesteia.

– inainte de termen, prin acordul partilor, cu achitarea penalitatilor daca acestea exista.

– prin reziliere de catre oricare din parti in cazul in care cealalta parte nu isi respecta obligatiile asumate prin contract.

– In toate cazurile de incetare a contractului, Beneficiarul are obligatia sa achite toate sumele datorate Furnizorului pana la data respectiva.

 11. Scopul folosirii datelor personale

 Moto4Rent colecteaza urmatoarele date personale ale locatarului :

– Nume si prenume

– Seria si numarul cartii de identitate

– Adresa de domiciliu

– Un numar de telefon

– Datele permisului de conducere

 Moto4Rent foloseste datele personale ale locatarului :

– In scopul verificarii dreptului legal al locatarului de a conduce vehiculele Moto4Rent pe drumuri publice;

– In scopul redactarii prezentului contract de inchiriere;

– In scopul comunicarii cu Locatarul pe parcursul desfasurarii contractului de inchiriere, legat de exploatarea motocicletei si eventuale aspecte tehnice sau operationale;

– In scopul predarii catre autoritati, la cererea explicita a acestora, in timpul sau dupa incetarea comtractului de inchiriere, a identitatii conducatorului motocicletei Moto4Rent la un anumit moment, in cazul incalcarii Codului Rutier de catre acesta;

– In scopul urmaririi pe cai legale a locatarului pentru recuperarea eventualelor amenzi contraventionale ale acestuia din timpul executarii contractului de inchiriere, transmise catre Moto4Rent in timpul sau dupa incheierea contractului;

– In scopul urmaririi pe cai legale a locatarului pentru recuperarea prejudiciilor provocate prin accidentari, caderi, vandalizari ale vehicolului Moto4Rent provocate in timpul desfasurarii contractului de inchiriere;

– In scopul redactarii unui nou contract de inchiriere, in cazul extinderii perioadei de inchiriere, la cererea expresa a locatorului.

Moto4Rent pastreaza datele personale ale locatarului in medii de stocare private si nu le va divulga catre nici o alta parte terta, exceptand cererea legala a autoritatilor care cerceteaza evenimente produse de conducatorul unui vehicul Moto4Rent la un anumit moment de timp.

 12. Protectia datelor personale

 Politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal este disponibilă la www.moto4rent.ro/confidentialitate.